Снимка: БулфотоНито един лев от банката не е ангажиран със сделката за

...
Снимка: БулфотоНито един лев от банката не е ангажиран със сделката за
Коментари Харесай

Стоян Мавродиев: Нито един лев от Българска банка за развитие не е ангажиран със сделката за ЧЕЗ

Снимка: Булфото

Нито един лев от банката не е ангажиран със договорката за ЧЕЗ. Това сподели Стоян Мавродиев, основен изпълнителен шеф на Българска банка за развиване на взаимното съвещание на комисиите по енергетика и надзор над службите.

„ Нито един път министър председателят Бойко Борисов или министърът на финансите Владислав Горанов не са влияли по никакъв метод на банката за нито една нейна договорка “, съобщи той, написа novini.bg.

„ Странно е български банки да вземат участие в сходни чувания, още повече единствено една от цитираните в медиите. Ние като институция, която се управлява от правилата на бистрота, сме тук от почитание към Народното събрание “, разяснява Стоян Мавродиев. „ Във връзка с изявления в Чехия и България, излизаме на два пъти с обществени позиции, които напълно тъкмо споделиха, че банката не е кредитирала компанията „ Инерком “, не е отпускала банкови гаранции, нито за закупуване на ЧЕЗ, нито за рефинансиране на заем “, изясни основният изпълнителен шеф.

„ Надявам се депутатите, които евентуално с цел да бъдат дейни участници в политическия спор, насочиха квалификации, че банката е излъгала, да ревизират позицията си “, сподели още Стоян Мавродиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР